12.01.2012 г., 0:23 ч.

Приятелко, ти май си тъжна 

  Поезия » Гражданска
806 0 2

Приятелко, ти май си тъжна

 

 

 

Приятелко, ти май си тъжна? Той ли?

Аз казах ти, но ти не ми повярва

и разговорът свърши със скандал.

 Залъгвал те е, зная, с клетви нови,

които в спомен старите навяват,

а думи празни ти е обещал.

Обичаш го безкрай и ти е мъчно?

Не мислиш кой кому какво е дал?

И аз обичах силно, но научих,

че клетвите се дават само в случай,

когато двама вярват си до болка

и чувства чужди никой не е крал.

А ти си го обичай. Той те чака

в измисления скучен сериал…

Ще се помоля да се вдигне мракът

и изгрева да блесне с мъдрост нова,

за да прогледнеш с поглед неотровен

и да съзнаеш колко е нелепо

единият да плаче безутешно,

а други безобидно да е спал…

 

© Яна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??