6.06.2009 г., 10:58 ч.

Приятелство 

  Поезия
550 0 1

Със тебе всеки миг е многоцветен

и спира моя дъх отново,

щом с усмивка ме дариш.

И ето, аз отново съм готова

да бдя над теб, когато спиш,

да отброявам твоите дихания,

да гледам как ще разцъфтиш,

щом очи отвориш ти

и вдъхнеш моето ухание.

Устните ти мързеливо

ще помръднат, шепнейки: “Здравей”

и този шепот ще събуди в мен

и щастие, и отчаяние,

и ще плача и ще се смея,

и ще се гледаме в мълчание.

А в сърцето ми ще пеят скърцащо

безброй заключени врати.

За любовта ми пътят е прекъснат

и само тъжен вятър вей

в душата ми,

а устните шептят:

“Здравей, приятелю, здравей”.

 

© Павлина Ненова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??