10.02.2009 г., 12:13 ч.

Приятелство 

  Поезия » Друга
653 0 3

Тъй бързо нахлува в душата ти мрака

като лепкава кал

и покварата, без да я чакаш,

без да искаш – провал след провал.

 

Знам – боли те за твоето детство.

Знам – потъпкани твойте мечти.

И при мен е така, но до теб съм!

Не плачи, приятелко, не плачи!

 

Когато те притиснат до стената

и нож до кокала опре,

помни, не си сама в борбата,

напук стани, върви напред!

 

Когато нощем всичко тъне в тишина,

а ти не спиш, измъчена от мисли,

спомни си, че не си сама,

за мен, за детството спомни си.

 

Да, то отмина безвъзвратно,

но аз оставам във живота ти

и колкото и да е непонятно,

без грим, без маска, без лъжи.

 

За мен си истинско богатство,

оазис сред пустинята-живот,

щастлива съм от нашето приятелство

и искам то да продължи до гроб!

© Даринка Колева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Не мисля, че аз съм човек, който може да го коментира! Наитина ме докосна
  • Приятелството е богатство! - истинското, разбира се... Хубаво е!
  • поздрав!
Предложения
: ??:??