29.08.2020 г., 23:33 ч.

Приятелство с живота 

  Поезия » Друга
367 1 0

Затънахме в теория.
Изгубихме душите си.
Изгонихме мечтите си.
Заровихме сълзите си.

 

Забравихме човешкото.
Отрекохме и грешките. 
Увлякохме се с пешките.
Погледнахме с насмешка.

 

Главите си извърнахме –
започнахме да страдаме.
В какво ли се превърнахме
след вечното ни бягане? 

 

Живеем за обичане.
Животът е пътуване.
Дори да го отричаме,
в очите му танцуваме.

 

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??