28.08.2021 г., 23:53 ч.

Приютен 

  Поезия
204 0 0

В слитъците невзрачни на времето

събрани сякаш от невидима ръка,

въздишат призраци на близки и далечни

с безброй приветливи лица.

 

На масата отрупана със спомени

разделяме по своему парченца самота.

С наздравица за близкото ни бъдеще

приседнало в неведомата тишина.

 

Семейните ни корени втвърдяват се

от злите зими и горещите лета.

Животът чезнещ странно възродява се

през трудности и дребнички дела.

 

В пролуките на пясъчното време

догонваме в различност вечността,

а тя ни шепне като на любим приятел:

„Бъди спокоен, ще те приютя!“

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??