16.01.2024 г., 16:12 ч.

Признания 

  Поезия » Любовна
142 1 2

 

 

- Ти беше всичко,

на което се надявах:

пулса на звездите,

биле омайно,

крилете на пеперуда,

шепота на листата,

мисъл безсънна,

виното на съдбата.

 

- И ти беше всичко,

което исках и чаках:

усмивката без причина,

целувката сладка, .

лъчите на слънцето,

песента на щурчето,

нектара във зрънцето,

сиянието на небето.

 

- И сега си всичко,

на което се надявам:

глътката въздух,

земетръса в душата,

сълзата бисерна,

очите на щастието,

съкровена молитва

и мое причастие.

 

- И сега си всичко,

което исках и чаках:

дъхът на лавата,

вечното лято,

мигът на желанието,

пожара на устните,

мечтание сбъднато,

вкусът на чувствата.

 

- Вече си всичко,

на което се надявах:

моя втора душа,

по пътя към Рая.

 

- Вече си всичко,

което исках и чаках:

мое второ сърце

и любов необятна.

© Илонка Денчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Аз имам теб. Без теб ще бъда пак каквото бях: последният бедняк »

21 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??