22.08.2009 г., 17:56 ч.  

Прочети очите ми * 

  Поезия » Любовна
2315 0 5

 

>>>ПЕСЕН<<<

 

Не ми вярвай, че не боли,

че аз не познавам сълзите,

но с две изгорени очи

как да знам на кой казвам "обичам те"?

Две катранено черни очи,

лице от камък със погледа кървав

как с това да кова две съдби,

като всичко е толкова трудно ?

А животът ми -  толкова тежък ,

с тежко бреме, превърнато в трайност,

ти си толкоз красива и нежна,

да те докосна дори как не зная.

 

И ако се превърна във книга,

не прочитай ти само очите ми,

прочети всички страници-дрипи,

но не късай, не късай мечтите ми...

© Димитър Димчев Всички права запазени

За Савина Радославова , Берковица .

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??