20.12.2009 г., 18:23 ч.

Продадена душа 

  Поезия
1073 0 8

Продадоха душата ми на Дявола.

Години скитах, без да я намеря.

Горяха ме очи в пиянски барове,

плътта ми ръфаха - от похот озверели.

Подхвърляха в краката ми монети.

Лъжите им отнемаха ми въздуха,

а мазно-потни бяха им ръцете,

по чуждото ми тяло щом се плъзнеха.

На плътни устни с нарисуван смях,

с припламващо изгарящи зеници.

Бях изусителка, ухаеща на грях,

а всъщност - толкова далеч от себе си.

Неусетно преминаваха през мен

пейзажи и събития, и хора.

След дълга нощ вървеше труден ден,

където нищо не оставя спомен.

И в сляпа нощ завърнах се при корена.

Стоях смутена, стресната пред прага.

Врата самотна хлопна - незатворена.

От стара снимка ме посрещна Мама.

© Красимира Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??