28.01.2008 г., 16:04 ч.

Продадена любов 

  Поезия » Любовна
667 0 5

Продадена любов

Горчи в душата ми сълза,
спомените си призовавам,
как за пари смених любовта,
греха сега си осъзнавам.

Сега съм богата, имам всичко,
но така ми липсва любовта,
не знам къде си - още те обичам,
без теб животът е лъжа.

Макар окичено, сърцето ми е празно,
за какво ми е подарък всеки ден,
не е нищо всеки празник,
ако ти не си до мен.

Слънцето за мен не грее,
макар в дворец с хиляди злата,
щом твоят глас до мен не пее,
щом не държиш ти моята ръка.

Луна няма, няма ги звездите,
щом не ме целуваш вечер,
за какво са ми сега парите,
щом ти от мене си далече.

Уж богата, а по-бедна от всякога
без твоите красиви очи,
златото е нищо понякога,
любов не се продава, а пести!

Готова съм веднага да си тръгна,
всичко ценно да изхвърля и да счупя,
само да мога пак да те прегърна
и продадената обич да си купя...

11.08.2006

© Радослава Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "чакай че си харесах едни сандалки в МОЛ-а "
  • Благодаря ви, пестете всичко ценно, което имате и знайте, че то не е даденост!
  • Много е хубаво.Не всичко в живота е пари, има много по-ценни неща от тях.Поздрав!
  • Уж богата, а по-бедна от всякога
    без твоите красиви очи,
    златото е нищо понякога,
    любов не се продава, а пести!
    !!!прекрасен стих!поздрав!
  • Аплодисменти, за този стих, Ради!!!Истински и мъдър!!!Страхотен финал!!Браво!!!
Предложения
: ??:??