30.09.2006 г., 14:52 ч.

Продавачка на цветя 

  Поезия
880 0 2
Нощта мирише на липа,
подминах възрастна жена,
продаващя цветя-в усоя на града.
Колко много болка,тъга и нищета
се смесват с мизерията на града.
А аз не на шега,
си мисля за отминалите времена,
когато с усмивка на уста
някой момак е поднасял кидка на своята мома.
А сега в нощта,
старата жена стои сама и продава
А ние днешната младеж
страдаме по поредният копнеж.
Обгарната в тъма-
стаарата жена продава цветя
на фона на злобеещата грандомания!

© Пламена Денчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??