17.03.2017 г., 20:05 ч.

Продължение... 

  Поезия » Гражданска
331 0 0

125/О, трябват ми четирсет дена,

домати свои да бера

и да въртя край тях остена,

от всяко „зло” да ги спася...

И седмично да ги колтуча,

от „навици” да ги отуча

и всяка вечер, след деня,

да ги поливам със вода.

Дори да са непридирчиви,

аз ги опазвам от мана,

от вездесъщата трева.

Да пазя с нокти мойта нива!

И тъй от рано сутринта,

се хващам вече за Деня.

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??