23.11.2016 г., 18:28 ч.  

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
299 0 0

 

3/О, има често и моменти

и ти с мене ще се съгласиш.

В живота всички компоненти

ще трябва да си нагласиш,

а и житейската верига,

със хитрост трябва да си вдига.

Ти трябва да си дипломат,

 че инак в калта ще те спрат.

Живота често ще те пита

за тeбе кой е кум, кой – сват,

с кого нещата ти вървят?

О, трябва да си окумуш...

На става всичко на юруш..

 

4/Не винаги когато бързаш,

ти трябва бързо да вървиш.

А щом си работата вързваш,

ти в нея трябва да гориш.

Не може все да си с рогата!

О, пътя с ходене се крата,

А работата, братко, виж,

не свършва с нея щом стоиш,

тя трябва да си изработи!

Ядеш ли – трябва да платиш!

Не може само да ломотиш

и през просото да вървиш...

Ще кажа тука без тъга,

живее се  по правила!

  продължение....
 

 

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??