20.12.2016 г., 12:45 ч.

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
310 0 0

24/ Видяха,че народа глупав,
е най-нещастно разделен.
Чувала със брашно отупват –
по сценарий одобрен...
И първия ентусиазъм,
те вкараха във мъртва фаза.
И ако питате сега и мен,
народа беше уморен!
Пост комунизма е зараза,
защото нямаме акъл,
и българинът си е зъл,
Историята го доказа!
И още в нашите очи,
доносничеството стои!

 

25/И „Прехода” ни се проточи,
Години доста навъртя...
И казвам ви го:”Куме в очи!
Така Живота се оля!”
И в тия тридесет години,
Все търсим другаде причини,
а то причините са в нас...
Все същите са си на власт
и с приказки ни баламосват.
Подмамват ни със хитрини,
а трябваше в онези дни,
от нас да се анатемосат!
И до кога се питам аз,
те все ще бъдат срещу нас!?

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??