23.12.2016 г., 12:33 ч.

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
263 0 1

 

28/ О, разлюля се и  Европа.

Берлин остана без стена

И строя силен  взе да хлопа

и никъде не остана!

У нас сменихме Тодор Живков...

В  Румъния  не стана тихо ...

За пускаха и джапане!

Чеушеско да се спре.

Гласяха  пак  да си  останат!

Създадоха ни СДС,

с накриво пръкнато дете,

народните юзди да  хванат.

И ей така по този път,

тръгнаха да ни надхитрят!

 

29/Внедриха свои чумагаши,

в създаденото СДС

и те като добри търгаши,

от там да ни командват те.

Народа тръгна да празнува,

а те не спряха да хитруват

и с куфарчета със пари,

създадаха си бъднини...

И почнаха да ни копуват,

с измислен езуитски план,

от който викнахме: ”Аман”!

Разбрахме колко пари струват!

И както по-късно разбрах,

пак хората държаха в страх!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??