25.12.2016 г., 21:05 ч.

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
294 0 0

32/И в изкованите закони,

закрила имаше за тях,

а наш'та майка се разгони,

скована в лепкавия страх!

И всичко взе да се купува.

Дори съда пари  за струва.

Дойдоха чалги и разврат,

със изглед вече да не спрат.

О, взеха съвести да се купуват,

да се продава съвест, чест,

тъй както става и до днес...

Човещините да не струват!

Така, че моята страна,

най-корумпирана стана!

 

 

33/ Със тези думи до тук спирам.

Представих всичко  както бе.

И тази Истина горчива,

ще трябва да се назове!

Аз искам това да се знае.

Пред Правдата не се нехае!

Не искам също да съм груб,

не слагам всичко в един кюп.

Човек не трябва да си трае...

Това и аз съм преживял,

навярно вече си разбрал,

със факти аз не се играя!

България дотук не спря,

но пък народа оскотя!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??