28.12.2016 г., 17:07 ч.  

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
282 0 0

 

 4/  ИРАНСКАТА МИ ЕПОПЕЯ

 

 

 

34/ Тогава нещо ми си случи,

един треньор ми позвъня,

предложи договор да сключим...

И доста твърдо настоя!

Предложи работа в чужбина...

Поне за няколко години,

с направения от нас план,

да готвим тима на Иран.

И така  ний със  Йордан /Иванов/,

се втурнахме към Техеран...

И радостите си не скрихме!

Без колебания и страх

и аз със него отлетях!

 

 

35/ Човекът, който ми предложи,

не беше човек непознат,

Йордан ми беше близък даже,

с години няколко по-млад.

Помощник бе на Абаджиев.

Доверието си не криех.

Със него доста сол бях ял

и в общи пътища вървял!

Напусна той и бе в чужбина

и нашия екип смени.

Работи в няколко страни,

дошъл си беше в таз година...

И тъй майтапа настрана,

идеята му място хвана!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??