30.12.2016 г., 12:09 ч.

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
300 0 0

38/В един комплекс ний бяхме спрели,

в предградие на Техеран...

И както вече сте разбрали,

в терен от „някога „ избран.

С канал  и много спортни зали

и всички вкупом тук събрани,

в Дворец на спорта, според мен.

С ограда тежка ограден...

С едно творение, за бога,

изящен стадион, със вкус,

покрито с плочки „дюби-дюс”...

Да го опиша аз не мога!

Бе Пирамида или Свинкс,

шедьовър  бе за мене – чист!

 

 

39/А парка бе, като градина,

с дървета южни и цветя...

Не беше райската градина,

но  като Рая  долетя!

Населен беше с много зали,

които смисъл бяха дали,

на застроения терен,

добре осмислен според мен!

Отдавнашно – но ми хареса.

И тука ще повторя пак,

то бе направено с мерак,

съобразено със Прогреса...

Строено от изгонен шах, 

с  респект  за който  останах!

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??