24.11.2016 г., 12:55 ч.

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
302 0 0

 

5/ Но има често и моменти,

дано със мен се съгласиш,

че стеклите се компоненти,

ще трябва сам да нагласиш,

така, че цялата верига,

по-лесно от теб да се вдига.

И трябва да си дипломат,

че инак могат да те спрат,

че много често ще те питат,

за тебе кой е кум, кой сват.

Нещата ти защо вървят?

И трябва да си  окомуш –

не става всичка на юруш!

 

6/Нещата като си припомня,

ще тръгна бавно – ред по ред,

ще пиша искрено и скромно,

дано така да съм приет!

Живота ми бе интересен,

не казвам аз, че беше лесен!

Но казано със две слова –

не свърши във една глава!

И мисля си, че се проточи...

По дълъг път сега върви.

Не знам представяш ли си ти,

той границите ми надскочи.

Аз мислех, че до шестдесет!?

Но той  надскочи моя плет!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??