14.01.2017 г., 12:13 ч.

Продължение на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
240 0 0

56/ С езикът им другар не станах.

За мен остана непознат,

макар, че с книги го подхванах...

Не станах с него по-богат.

Сработване не се получи.

И не можах да го науча.

И ще ви кажа и до днес,

към него нямам интерес.

Не знам защо не го приемах?!

За първи път се случи с мен-

за него бях за мандален!

Наистина не го приемах!

Научех буквите-успях,

но с думите не се разбрах!

 

 

57/ Научих  да чета табели,

но думите им не разбрах.

Захвърлих книгите дебели,

това за мене беше крах!

Общувах само със английски,

със тия племена арийски

и често исках в своя бач,

да ми помогне преводач.

В тетрадки пишех аз глаголи

И се опитвах не веднъж,

като узрял и умен мъж,

да търся истините голи.

И ще ви кажа аз без страх,

не знам защо, но не успях!

 

 

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??