20.06.2014 г., 23:00 ч.

Професорски неволи 

  Поезия » Хумористична
356 0 1

Бях се натряскал!... Уж малко бях пийнал...

водка с айрянче – догоре, и с лед!

А пък на другата сутрин – изстинал –

сам се събудих във гаров бюфет!

 

Где ли са моите верни другари?

Групата наша си има адет –

цялата вечер пушихме цигари

в моя професорски, стар кабинет!

 

Там и почерпих, че повод намерих –

мойта заплата бе вдигната с лев!...

Ама отгде  ли се дявол намери,

та развали ми големия кеф!

 

Пил съм, аз казах... – водка с айрянче...

ама така съм се много напил,

че съм вървял и мучал кат хайванче –

трагикомичен навярно съм бил?

 

Учен съм, знаете, и с положение!

Тук, в алма матер, работя със стил!

Винаги с примерно съм поведение...

Водка... с коняче... и бира... бях пил.

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??