23.09.2021 г., 9:55 ч.

Прогнозите не са в стихотворения 

  Поезия
239 1 2

 

Септември, казват, щял да стане Май
и хората продадоха дървата.
Прогнозата за родния ни край,
че слънцето ще праща топлината. 

 

Поемата "Септември" се чете,
а фразата по лозунги се пише.
Рейтингът на Милев все расте.
Усмихнат всеки през септември диша. 

 

Сибирски студ обаче ни скова
и почнаха съмнения и пози.
Метафората никой не разбра.
Септември стана трънчета от рози. 

 

Разпнете Гео - някой изкрещя.
Лъжата ни загърна в топли шуби.
Друг си спомни, че през май валя
и рейтингът под нула се загуби. 

 

Поетите ни давят във лъжи.
Кому са нужни тъпите сравнения?
Вярвайте на своите очи!
Прогнозите не са в стихотворения! 

 

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??