24.03.2017 г., 18:27 ч.

Проклинание 

  Поезия » Любовна
293 1 2

Ще паля свещ в параклиса на твоето влечение,
за да се обърне в непреодолима нужда,
да вдигнеш храм до боговете,
молитви там, за мен да сътворяваш,
и да съчиниш религия обречена на мен!

 

В утробата на неузрелите ти чувства,
да бъбне плод захранван със сокове от страсти,
които да те преизпълнят с вярата във мен,
единствено при мен спасение да сещаш,
и да пребъдеш с обич граничаща с фанатизъм!

 

Нека да превърнеш обичта си във изкуство,
творейки гениален ювелир на любовта,
да съм за теб скъпоценната реликва,
поставена в олтара на сърдечния ти храм!

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво поднесени мечти, граничещи с... фатализъм Акустично.
  • Едно "Проклинание"
    което сякаш се изрича от тракийска жрица пред каменният олтар на Перперикон.
    Едно проклятие в което има толкова Любов.Навярно за това Орфей слиза за Евридика в ада.
Предложения
: ??:??