4.03.2009 г., 16:53 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна
682 0 10

Пролет 

 

Надигна се леко Земята

и щедро целуна Небето.

С топли шепи пое топлината

и свидно я пръсна по свойта коса -

житните класове.

Погледна с очите си сини - реките,

изми ги с два облака бели -

да бъдат и буйни, и чисти.

За своята тънка снага

оплете колан от гори.

Свали тежката зимна премяна

и пролетна риза облече.

Огледа се в небосвода син,

помаха с длан на Слънцето горещо,

усмихна се и пръсна хиляди цветчета

по пролетните си одежди!

 

© Сашка Нешева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??