28.02.2018 г., 23:32 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна, Друга
1006 3 10

Какво дочух, не бе ли нежен шепот

от първите искри на пролетта?

Отново прозвуча – красива ехо

от стъпките на мека топлина.

 

Ела, за да събудиш красотата,

стаена в минзухарени поля,

в ухание на люляк с топъл вятър,

в игриви птичи песни от ята.

 

В зелен килим обгърна пак Земята

и после украси го със цветя.

Жадуван смях роди се по лицата.

Ти, Пролет, грейна в нашите сърца!

© Данаил Таков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Моя пролет »

13 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??