21.03.2019 г., 12:53 ч.  

Пролет 

  Поезия » Свободен стих
339 0 2

Тя идва с полъх на южняк

и птичите ята завръщат се в гнездата.

Рисува  с устни  пролетни цветя,

снагата ѝ гора е нежна и зелена.

 

Тя  пролет е, жена е, прелестно създание,

и в слънцето блести с вълшебното сияние.

Усмихва се и върховете снежни озарява,

топи снега със нежност топла и сребриста,

по склонове тичат ручеи пенливи, чисти.

 

Подухва ме ветрецът нежно, закачливо,

от зимата светът пробужда се красиво.

Ухае нежно на жена, на цветен аромат,

желае ме,  желая  устните ѝ с топъл цвят.

 

И с чудеса, изважда ме от зимните заблуди,
възбудено сърцето бие пролетно и лудо.
На изкушението нейно отзовавам се готов,
желаеш ме, желая те със пролетния зов,
сезон на ласки, време за любов.

© Петър Петров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??