2.07.2020 г., 11:19 ч.

Пролет 

  Поезия » Пейзажна
541 0 0

 

Пролет е !Чу ли ?

Пролет е вече !

Вятърът който дърветата брули

и зимата- са далече .

 

-Пролет е!-бадемът възкликна

 и цъфна от щастие на мига.

 Така някак си себе си свикнал

 да цъфти щом си отиде снега.

 

Вишната нежна и срамежлива 

свенливо цветовете показа.

Може би тя беше щастлива.

Борът това забеляза.

 

А вишната сякаш тъй на шега

Каза ми -Цъфни като. Мен

Борът отвърна ѝ на мига

Не мога

Аз съм вечно зелен.

Автор Росен Николов © всички права

 

© Росен Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??