24.03.2009 г., 12:31 ч.

Пролет 

  Поезия » Друга
1477 0 27

Закука пролет. Кърът се свести.
И се зачудих пак какво да сея.
Преди посявах хилави вини.
А днес са времена за епопеи 

от думите, пришити с бял конец
по крайчеца на вехтите ми дрехи.
Настана оран за парче небе,
изчистено от вчерашното ехо.

Ще засадя сега прастари думи.
И те ще никнат нови, като утро.
Останали излишни помежду ни
в пръстта ще им е в пъти по-уютно.

Закука пролет - като че поличба
за новата реколта от надежда.
На твоя кър е пусто - нищо лично.
А аз във моя пролет си отглеждам.

24.03.2009 г.
Дарина Дечева

© Дарина Дечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??