Пролет
Зимата наметна белия си шал
и на пролетта си мястото отстъпи.
След вихъра на снежен карнавал
в слънце, с усмивка светът се разпъпи.
Земята се застила с кадифе,
почуква с клюна някъде кълвач.
Младежки смях от близкото кафе,
а за късмет ми смигна коминочистач.
Надничат първите цветя наболи,
птици се реят в синьото небе.
Навред ухае на любов и пролет,
лебеди танцуват в черното море.
© Дора Ефтимова Всички права запазени