10.03.2019 г., 18:30 ч.

Пролет - животворна 

  Поезия » Пейзажна
241 0 0

И пиша по небето си стихове,

по земята рисувам слънца.

И после косите си буйните,

кича с букети цветя.

 

Боса, нозете си мия

в утринна бистра роса.

Където стъпя, кладенче бликва

със прозрачна, вълшебна вода.

 

После препускам на воля,

през буйните, зелени поля.

И спирам дъх да си взема

сред поляни със пъстри цветя.

 

Сред тях важно си крачат,

щъркел шарен със свойта жена.

А в простора птици се смеят

чичопей, авлига и дрозд.

 

Хей там кълвачът си чука,

майстори си и търси храна.

До него калинка крилата,

закачливо му маха с ръка.

 

© Румяна Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??