22.03.2009 г., 11:55 ч.

Пролет, настъпваш с надежда 

  Поезия » Пейзажна
636 0 2

Пролет... окъпана в звуци,

нежноуханни цветя и треви,

пролет... с лалетата ярки,

ти, с цвят напъпил, с жужащи  пчели...

 

Пролет... обновяваща, чиста...

Слънце, замрежваш нашите очи,

щъркели, отново долетели

към нас... с надежда пак са поели...

 

Радост се носи из простора

и прасковата  напъпила...

Вятър клоните ù  нежно люлее,

мартеница там отново  ти се смее...

 

Здравецът дъхав тихо поглежда,

пролет, настъпваш с надежда,

с калинки, с пъстри пеперуди,

пролет, ти красива ни учуди!

© Елена Калчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??