Пролет... окъпана в звуци,
нежноуханни цветя и треви,
пролет... с лалетата ярки,
ти, с цвят напъпил, с жужащи пчели...
Пролет... обновяваща, чиста...
Слънце, замрежваш нашите очи,
щъркели, отново долетели
към нас... с надежда пак са поели...
Радост се носи из простора
и прасковата напъпила...
Вятър клоните ù нежно люлее,
мартеница там отново ти се смее...
Здравецът дъхав тихо поглежда,
пролет, настъпваш с надежда,
с калинки, с пъстри пеперуди,
пролет, ти красива ни учуди!
© Елена Калчева All rights reserved.
Поздрави, Ели!