20.03.2022 г., 19:12 ч.

Пролет в полет 

  Поезия » Пейзажна
254 0 6



Изплака се зимата. Последна сълза
се стече по стръкче тревица.
Ще я изпрати с букет пролетта
от люляк, минзухар и иглика.

Ще се завърнат птиците от юг
и ще запеят дивните си песни.
А двора, до скоро тъжен, глух,
ще заискри във цветове облечен.

Ще кацнат пак при ябълковото дърво
и всяка пъпчица ще се разтвори.
С любов ще свият своето гнездо
за нов живот сред цъфналите клони.

Ще литнат на ята във синевата
щастливи, че са вече у дома
и че завинаги я имат свободата
да се завръщат тук, за да гнездят.

Честита първа пролет, приятели от "Откровения! Здраве и пролетно вдъхновение имайте през цялата година!🥰🌺🍀

© Даниела Виткова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??