5.05.2021 г., 18:06 ч.

Пролетен танц 

  Поезия
465 0 3

Виждал ли си как танцува пролетта?

Не лети ли тя? Песен ли не пее?

Тя е всеки шепот в нежните листа,

затрептели цели, полъхът ги вее.

 

Тя е сладък аромат на танго с лалета,

глътка дъх, поета от косеното поле.

И балет на бяло-розови дървета,

и фламенко с роза, в майското ,,Оле!“

 

Само дивна песен, носена от птици,

по тревици росни - струнен съпровод,

може като влюбен и незнаен рицар

своята кралица да дари с живот.

© Петя Гечева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??