28.04.2023 г., 11:35 ч.

Пролетна бохема 

  Поезия » Пейзажна
158 0 0

Пролетта ще  избухне сякаш изведнъж –

като снаряд забравен от войните.

Ще ни подсети с първия си слънчев дъжд.

И с пъстро-шарените дрехи на жените.

 

Ще мине в двора на пияния съсед.

Ще разлюлее весело стобора.

Ще се заслуша за секунда, както и е ред,

във бликналия шум от птичките, смеха на хората.  

 

Ще барне  постепенно и по план

с прически нови храсти и дървета.

Ще бръсне  вятъра с южняшки плам,

зелените бради на житните полета.

 

Ще тракат като с кастанети,

малки щъркчета в гнездата.

Големите ще крачат важно и  заети –

да плашат жаби из блатата.

 

Клонче ще ни помаха със знак –

шарена мартеничка, награда детска.

Пролет любима, дочаках те пак.

И с все сърце те приветствам!

 

© Иван Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??