23.03.2010 г., 14:35 ч.

Пролетна седянка 

  Поезия » За деца
1226 2 4

На горската полянка

свикаха седянка

белите кокичета,

скромните момичета.

 

Техни малки дружки,

сини теменужки

весело се смеят,

чудни песни пеят.

 

Верните другари,

жълти минзухари,

вече се събират -

булки ще избират.

 

Ергени-кукуряци

са горските юнаци.

Седянката те пазят

цветята да не газят.

 

Ясно слънце грее,

зайчета лудеят.

Малка  катеричка

със една сърничка

 

весело играят

в пролетна омая.

Стига тежка зима,

нека пролет има!

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??