9.04.2008 г., 18:33 ч.

Пролетни изкушения 

  Поезия
1132 0 14
 

ПРОЛЕТНИ ИЗКУШЕНИЯ

 

Изстрада ми душата млада

и този летаргичен сън.

И вместо сняг, цветчета падат -

като конфети бели вън...

 

Че вятър пролетен издуха

от мене зимната печал.

За ласки пак и за разтуха -

що щения съм насъбрал!...

 

Греховни мисли ме спохождат...

Насън примамливи жени

дарявам с обич невъзможна -

наяве див копнеж кълни!...

 

Каква илюзия огромна!...

Че хем - и буден, и заспал,

надигам жаден пълна стомна,

но даже устни недопрял...

 

А, може би, така е редно,

че тялото ще изкуша...

... Но пие като за последно

пресъхналата ми душа!...

 

Ванилин ГАВРАИЛОВ

© Ванилин Гавраилов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??