9.04.2017 г., 10:58 ч.

Пролетни късчета 

  Поезия » Пейзажна
386 1 10

Облаци – ято от бели хамаци

няколко слънчеви лъча люлеят.

Пролетно, толкова бяло от краски

клоните вишневи звънко се смеят.

 

Две теменуги с лалета говорят.

Вятър прелита и гали тревите,

и закачливо със облаци спори,

врътва ключа на дъжда и тъгите.

 

Щъркели стъкват със обич гнезда.

С клюнче потраква и някъде кос.

Този април е обвит в синева,

пуска на воля да рукне поток.

 

Тръгва потокът, в река се превръща,

тъй пълноводно в април да узрее.

В пътя повлича щастливите късчета,

дето във литнали птици живеят.

 

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??