18.05.2021 г., 20:53 ч.

Пролетно чудо 

  Поезия
515 2 5

Пръсти на пролет небето събират,

после го плисват на гъсти вълни,

всяко дърво е разцъфнала лира,

в стих ароматен животът кълни,

 

в светлозелени мечти се изкъпва,

после отвътре се шари с лъчи,

с вяра, надежда, любов се разпъпва

в южни сонети, деня му личи,

 

че е щастливо и пролетно чудо -

цветен свободен възторг с аромат,

славейче щастие с песен събуди,

после го пръсна по целия свят.

© Милена Френкева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??