16.04.2010 г., 22:09 ч.

Пролетно предложение 

  Поезия
563 0 7

 

Вдигни глава!

Виж слънцето, което те прегръща,

и вятърът, довял в косите ти черешов цвят!

Чуй песните на птиците, които се завръщат,

открий магията на пролетния свят!

 

Вдигни глава!

И нека топлият априлски дъжд измие

с сълзите си лицето ти намръщено,

а цветната дъга  да разповие

душата ти, от угризения разнищена.

 

Вдигни глава!

Вдъхни от аромата на живота,

възкръснал с всеки цветен стрък и виж -

поел си по пустия път с неохота,

не можеш самотен до край да вървиш.


Вдигни глава!

Аз чакам твоята присъда.

До теб съм. Само към мен погледни!

Предлагам ти твоята пролет вълшебна да бъда.

Жената, която отново... любов ще дари.

 

 

© Арина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??