28.06.2021 г., 14:44 ч.

Пролетно утро 

  Поезия » Пейзажна
203 0 2

Пролетно утро

(настроение)

 

По небесните пътеки

скачат облачета бели...

Ветрове нощес лудели –

в утрото се веят леки...

 

Птица нейде нежно гука

запленена от зората...

Сам кълвач припряно чука

монотонно във гората...

 

Всяко малко диво цве́те

на зората се усмихва...

Милвано от ветровете –

утрото в екстаз затихва...

 

От предчувствия обзето

със магия то – земята

я обвързва със небето

в прелестта на Необята!...

 

... Тихо!...Като в храм небесен

лъч от Слънцето играе...

Нещо диво се понесе...

... Утро!... Пролет...И – това е!...

 

28.06.2021.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??