12.02.2013 г., 23:19 ч.

Пролетта на Ботичели 

  Поезия » Любовна
1182 0 11

 

отдавна съм забравила 

за празничните рокли във неделя 

(неделите се преродиха в делници) 

за чашите изискани вина 

с кристалните им трели 

и битките с фалшиви мелници 

забравила съм всички ярки червила -

следи ужасни 

по ризите на необмислени дела 

(измислено опасни) 

по двете ми изскубнати ръце 

мазолите 

пъстреят като тъжни зверове 

в различни роли – 

почти като любовни отпечатъци 

от всички мои минали мъже 

болят ме още 

остатъци от стари светове 

с безсънни нощи... 

a той е друг 

рисува леко в страшните мазоли 

не лица 

а днк-спирали 

по дланите ми птици със крила 

рисува (и огньове пали) 

и делничната моя голота 

в безумните недели 

облича сам с безкрайна лекота 

(след чаша вино) с нежни акварели... 

 

отдавна съм забравила 

за празничните рокли във неделя

смених ги с пролетта на Ботичели

 

 

© Нели Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??