4.10.2020 г., 23:40 ч.

Промяна 

  Поезия
340 0 0

От както се помня предпочитам мира пред войната.

Бог ми е свидетел – всеки път
изливам в стиховете си душата.

и те отиват точно там , където има нужда, да дам.
наречи го както искаш, но

дори и във главата да е зима

винаги има начин 

слънчевия лъч да разтопи леда

и така да  промени света за теб

просто отвори очи и погледни
прекрасното навън което те заобикаля, 
но спря да виждаш щото си затрупан от 
                                                            проблеми
нима дори живота ни не идва с болка
без да знаем,   до край какво ни предстои
аз продължавам да вървя, под ръка с надеждата натам

където във мечтите се съзирам не спирам

а продължавам вътрешния свят да преоткривам

            и да бъда по-добър

 

Магията да си позитивен, напук на цялата помия 

която пада върху нас като стихия 

е скрита в лабиринта на душата - вътрешния глас 

продукт на еволюция от милиони години

но раздиран от съмнения и нечут от страхове

и от злобата на егоцентрици

дето ще те тъпчат до последно
те за друго нямат мисли щото са  
                                                      недоразвити                                            
Умът е мястото, където е ключа към вътрешният мир

и отговора на всичките въпроси - как да го постигнем

и нивото си да вдигнем, за да заживеем по добре
в хармония с природата и в мир освободени 
дай път на глупака и не ставай като него
не робувай на омразата и скапаното его
ние хората не сме - парчета от Лего.

 

© Явор Бачев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??