Промяната е живот!
Един премъдър философ (забравих името в момента),
със думи винаги готов бил да обори опонента.
Че всичко бързо се развива, обаче взел, че проумял,
и като израз на това - по философски... замълчал.
Каквото и да изречеш за всяко нещо, без значение,
във следващия миг дори то не е същото творение!
И, всъщност, мислейки, разбирам, че странно е, ала и вярно,
и най-познатото ни нещо преобразува се безкрайно.
Какво остава за човека, дори когато го познаваме,
самите ние се променяме, макар и да не го съзнаваме.
И как очакваме тогава, не е ли някак илюзорно,
че любовта ни ще е вечна и в нея ще ни е просторно?
Променяме се ние двама, менят се чувствата, съдбите,
обратното ще бъде драма, застой в оковите на дните.
И мисля, че така и трябва, назад не искам да се върна,
а любовта ни споделена в спокойна обич се превърна.
И сигурно ще е различна, защото още се развива.
Дано! И нека се мени! Тогава значи, че е жива!
© Мария Борисова Всички права запазени