23.06.2014 г., 0:12 ч.

Просба 

  Поезия » Друга
539 0 4

Викове... жалби... молитви... – чуй, Господи! –

нека стихиите стихнат накрая!

С грешки човешки, безумия, пропуски,

рухва светът... сякаш идва и краят!

 

Мъки безбройни, страдания хиляди

вече попили са тука, в земята!

Колко житейски съдби са преминали,

за да изтлеят сред необята!

 

Вечна материя – мъртва, изстинала...

Кой ще я стопли, ще я събуди?

Пръст я затрупва, водата залива я!

Идва Денят, в който няма заблуди!

 

Чуй ги молитвите, Боже, на живите,

дето го дишат въздуха – същия,

който довчера за всички достигаше...

Тежките облаци пак се завръщат!

 

Демони, яхнали черни чудовища,

диво връхлитат градчета и пътища!

Лятото пие на глътки отровата –

гъста отвара от лепкаво бъдеще!

 

Викове... жалби... молитви... – чуй, Господи! –

нека стихиите стихнат накрая!

Но... безадресно отлитат въпросите!

Тука е адът... и тук ще е краят!

 

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??