21.08.2005 г., 22:45 ч.

Просещия милост 

  Поезия
733 0 4

Горящи факли по стъпалата на дома,
а дрехите разкъсани по пътя,
на просещия милост са изящни...
Обувките му светят
понеже скъсал е със миналото
и връзките са му ненужни за притягане.

Свободен е да бъде, там където
сърцето му си пожелае
и е безсилна гравитацията земна
да задържи роденото в очите
като предвестие, щом устните са свити,
и стиска плътно думите зад зъбите...

В мълчанието си не спира да говори...

 

© Йоанна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??