30.03.2022 г., 8:54 ч.

Прошка на самотата 

  Поезия
274 1 2

Утре сутрин ще запраша към далечните земи.

Няма вече да се плаша, щом душата ми кърви.

Който иска да остане, ще остане тихо с мен.

Помня всяка малка рана, но съм вече променен.
 

Ще простя на самотата, ако има за какво.

Тя е грубата позната на разбитото легло.

Със секундите флиртува и минутите брои.

На мъжа си не робува и в музеите крещи.
 

Не признава светофари. Не обича да мълчи.

Тя мечтае за фанфари и вселена от пари.

Самотата е робиня на страха... от самота...

Самотата е богиня. Не поглеждай към плътта.
 

Тази вечер гаснат гари, но на моята една

дама пуши сто цигари и прошепва ми с душа:

„Тази вечер ще запраша към далечните земи!

Забрави за всичко наше и на себе си прости!“

© Димитър Драганов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??