8.08.2023 г., 17:36 ч.

Прошка навреме 

  Поезия » Любовна, Философска
365 0 2

Доскоро си вменявах, че съм луд,

щом всичките ми блянове трепереха. 

Далѝ от твоя страх или от студ, 

смразѝл те от реалност във химера. 

И в този свят, до ужас погрознял, 

душата ти сред мрака ярко светеше. 

За миг дори не се поколебах. 

Отвътре я прегърнах със сърцето си... 

Но после се намръщиха съмнения 

и чувствата издишаха отрова, 

а фалшът ти с любовни намерения, 

обидата облече в яд и злоба... 

Гърбът ми заприличал тъй на сѝто 

от раните на "вярност по човешки" 

пресял е колко много ме обичаш 

и аз доколко, всъщност съм ти грешка... 

А моята любов се отегчи. 

Разбитите надежди ме задъхаха. 

Неспящите ми взиращи очи 

във мъчната ти липса се излъгаха. 

И някой ден дано да си простя, 

без думите на жалната си лирика, 

преди да се завия със пръстта 

и с вино, и сълзи да ми преливаш... 

 

©тихопат. 

Данаил Антонов 

06.08.2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Животът е хубав, когато си луд. А болката и предателствата са просто уроци.
  • Имаш си твоя поетичен стил и той е красив. Докато четях стихотворението, преживях толкова много сгъстени емоционални състояния, за което благодаря.
Предложения
: ??:??