12.03.2019 г., 8:43 ч.

Прошка в четири сезона 

  Поезия » Друга
429 1 3

Простих на Пролетта, която

не идваше при мен, когато исках аз.

Простих и на доброто Лято, което се

усмихваше, но ме лишаваше от плод.

Простих и на Есента, която много

пъти ме вкарваше в мъгли, а аз -

детето сънувах утрини роси.

Простих на Зимата – жестока,

която ме притискаше между своите

стени, но само тя- единствена ми

показа белотата на своите сестри.

Сега напролет съм кокиче, което

разцъфтява и през Май, а през

Лятото съм твоето момиче

със есенни коси от огнен жар.

През Зимата мога да напиша

името си върху снега и да ти

оставя мека топлина в съня.

 

10.03.2019 г

 

 

© Тодорка Атанасова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??