23.09.2009 г., 14:51 ч.

Прошка за вина 

  Поезия » Друга
777 1 20

Татко мой, прости ми, нямах право
в миналото  тебе да виня,
да раздавам "честни" правосъдия
в рамки да поставям любовта.

Млада бях. Неука,  неграмотна
за човешката природа и душа.
Съдех хората с "морални" норми.
Етикети слагах. Стигма за вина.

Мина време и животът ми поднесе
пътища  с различна светлина.
Борех се за слънцето над мене,
щастието търсейки  сама.

Днес си спомних за една  заръка
бащина, към вярна дъщеря,
все доброто в хората да диря
да раздавам с радост обичта.

Да не съдя строго. Да приемам
болката, тъгата, ревността.
Но и никога да не отричам,
любовта в  хорските сърца.

Тез уроци уча  ги  системно,
в час по истина... и пак сама,
моля  се пред паметта ти, татко,
прошка да получа - за вина.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??