9.07.2010 г., 11:07 ч.

Прошката 

  Поезия » Друга
1384 2 26



Непримирим си. Лесно не прощаваш.
Задържаш дълго в себе си яда.
Обидите не можеш да забравиш.
Готов си да загърбиш обичта.

Готов си да наказваш непрестанно
за крива дума, литнала неволно.
Понякога лекуваш стари рани,
но и самият ти нанасяш нови.

А аз безкрайно чаках да се върнеш,
за да се сгуша в топлите ти длани...
Без прошки и вини да ме прегърнеш.
И да си тръгнеш... Или да останеш.

Виновна или праведна, не искам
от чувствата си пак да се отричам.
Защото помня тази древна истина -
че прошката се дава със обичане.

© Бианка Габровска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??